tisdag 30 juni 2015

Vecka 31 och 32

Har haft en välbehövlig semester! Sov inte mycket på nätterna, men det blev istället mycket vila på dagarna. Blev riktigt bortskämd och ompysslad, så skönt! Eftersom värken från ryggen inte gått över var jag hos en sjukgymnast som specialiserar sig på gravida, fick lite övningar som jag inte riktigt vet om de hjälper ännu. Hon menade på att pilatesen kanske var boven, så jag hoppade mitt pass. På en vecka har jag gått upp ett kilo, så det är kanske inte så konstigt att det gör ont i ryggen. Det är riktigt svårt att hitta en komfortabel sovställning vilket i sin tur gör att jag inte får så mycket sömn. Sjukgymnasten vill att jag vilar mycket, men om jag ligger ner för länge får jag ont i ryggen, detsamma gäller om jag står eller sitter för länge. Hon vill inte att jag tar för långa promenader, så istället korta ned dem och ta mindre steg. Hon trodde även att mina långa och värkande sammandragningar hade att göra med pilates och stress, pilatesen får mig att spänna kroppen för mycket och att det i sin tur gör mig mindre avslappnad och att stressen kan vara jobbrelaterad. Så jag får variera mina rörelser under dagen och se till att försöka hitta ett sätt att koppla av och ned.

Träffade barnmorskan som liksom sjukgymnasten tyckte att mina smärtsamma sammandragningar krävde sjukskrivning. Ultraljudet visar att bebisen ligger med huvudet nedåt, en riktig medelsvensson i "kurvan", både vikt och storleksmässigt, men enligt bm föreligger det risk för att det blir en för tidig ankomst. Känner mig inte alls redo för att packa ihop på jobbet ännu, men samtidigt känns det dumt att utmana ödet när jag mot alla odds har en liten mirakelbebis i magen. Har endometriosen något att göra med min smärta i ligamenten och med de intensiva sammandragningarna? Enligt denna artikel så verkar det som att kvinnor med endometrios löper risk för att föda för tidigt och dessutom kejsarsnitt. Det gör ju knappast mig lugnare inför förlossningen...

Vad jag äter vecka 31 och 32
Frukost: Rostade smörgåsar och te/juice, under semestern stekta ägg.
Lunch: Husman och grönt.
Mellanmål: Mest blivit lite fika här och där under semestern, men ingen regelbundenhet.
Middag: Skaldjur och grillat, wokade grönsaker.
Dricker: Mycket vatten och tranbärsjuice, kaffe med mjölk utspädd med kokande vatten.

Plus
+ Vi har hämtat ut barnvagnen från Emmaljunga och inrett mer i barnkammaren.
+ Köpt min första amnings-bh, så skön! Vilken skillnad mot en vanlig bygellös bh!
+ Bebis rörelser blir allt starkare och större, nu väger bebis lika mycket som ett stort sockerpaket.

Minus
- Tröttheten och kramperna, sammandragningarna och svårigheten att andas.
- Måste bli bättre på mellanmål, blir så himla seg och trött när jag glömmer att ta en liten frukt.
- Att komma upp ur sängen är numera en fysisk utmaning. Så obekvämt och svårt. Och då ska vi inte prata om all sömn jag inte får som gör det svårt att ta sig upp pga trötthet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar