måndag 24 februari 2014

Andra sprutan

Tog andra sprutan enanton idag. Jag var ju rädd för att gå upp ytterligare i vikt, men har glädjande nog gått ner 1,5 kg sedan sist. Mindre roligt är adoptionskostnaderna som nu är uppe i 80 000 kr och då återstår en hel del innan vi är framme. Så om jag bara kunde vinna några miljoner så skulle livet bli lite lättare...

4 kommentarer:

  1. Hej, Jag ville bara säga att jag gillar din blogg och följer den med stort intresse eftersom jag ocksa har endo och har just gjort 2 misslyckade IVFer. Jag hoppas iaf att enantonbehandlingen inte kommer att vara allt för jobbig. Har varit nedreglerad med den I 4 v tidigare, det värsta var nog sömnproblemen som följde. Jag ska börja med första enantonsprutan nu pa Fredag. Hur länge ska du vara nedreglerad? Planen här är att vara nedreglerad I 3 man. Känns inte kul alls men vad gör man inte för att öka chanserna. Fy fan vad jag hatar endometrios men mest av allt avskyr jag ignoransen och okunskapen bland läkare om sjukdomen. Det är en vedervärdig sjukdom. Skickar iaf en stor styrkekram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, tack för din kommentar. Hittills har inte enantonbehandlingen varit så jobbig, jag har faktiskt mått väldigt bra i kombination med hård träning. Jag var rekommenderad att vara nedreglerad i 6 månader för full effekt, jag hoppas att det fungerar för dig trots 3 månader. Jag kan bara hålla med dig helt på sista punkten, ignoransen och okunskapen är hemsk! Stor kram och lycka till, ska följa din resa!

      Radera
  2. Oj! 6 manader är ju en hel evighet! Varför maste du vara nedreglerad sa länge? Är det beroende pa hur utspridd endo man har eller? Ah gud, hoppas jag slipper sa lang nedreglering. Har du gjort enantonbehandling tidigare eller är det här första ggn?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haidi82: 6 månader känns inte så farligt när man hållit på ett tag med IVF och väntan på adoption. När det är dags för sprutan igen så känns det som att det var två veckor sedan senast. Nedregleringen är pga utspridd endo, men också för att min läkare tycker att det krävs för att kroppen ska hinna anpassa sig. Detta är min andra enantonbehandling. Hoppas att det ska komma andra möjligheter, Visanne är ju tyvärr lite för dyrt. Lycka till!

      Radera